You are currently viewing POHODNIŠTVO DCA LJUBLJANA Po »Tomovih poteh« z Vandrovčki in Hitrimi polžki – tokrat gremo na TOŠKO ČELO  

POHODNIŠTVO DCA LJUBLJANA Po »Tomovih poteh« z Vandrovčki in Hitrimi polžki – tokrat gremo na TOŠKO ČELO  

POHODNIŠTVO DCA LJUBLJANA

Po »Tomovih poteh« z Vandrovčki in Hitrimi polžki – tokrat gremo na TOŠKO ČELO  

Kdaj in kje: PETEK, 10. 3. 2023 ob 10:00 v Šentvidu na parkirišču pred cerkvijo

Smer pohodne poti:  po Tomovih poteh na TOŠKO ČELO – krožna pot tokrat takole: Šentvid (314 m) – Velika trata (517 m) – Črni vrh (482) – Kucelj (571 m) – Tiško čelo lovska koča (590) – spomenik (390 m) – Podutik končna postaja LPP št. 5 (308 m)

Opis našega cilja: Pozen odhod je zaradi odprtja lovske koče cca ob 12:00 uri. Za prevoz bomo obvezno vsi uporabili mestni potniški promet – do izhodišča v Šentvidu št. 1, 8 in 25, na cilju pa št.5. Toško Čelo je 590 m visok hrib nad istoimensko vasjo. Z vrha, oziroma nekoliko nižje se nam odpre lep razgled na del Ljubljane in okoliškega hribovja. Nekaj 10 metrov pod vrhom, pa se nahaja lovska koča, kjer se bomo okrepčali. V dolino se bomo spustili okrog vasice po cesti in ne strmi planinski poti.

 SKUPNE LAHKE HOJE BO ZA DOBRE 3 ure !

 POHODNIKI  UPOŠTEVAJTE VIŠINSKO RAZLIKO NA POTI ( gor 350 m in dol 300 m) – TURA JE PRIMERNA ZA VSE S KONDICIJO, KI BI RADI NA SPREHODU IN OB KLEPETU OBUDILI SPOMIN NANJ! NA POTI SE JE POTREBNO, KOT OBIČAJNO, STROGO DRŽATI NAVODIL PROSTOVOLJCA.  

Oprema:  Primerna pohodniška obutev,  pohodne palice, če jih uporabljate, topel napitek. Nekaj opreme je vedno potrebno imeti s seboj v nahrbtniku. Sicer se bomo podprli v lovski koči!

Opozorilo: Pohoda se udeležite samo popolnoma zdravi in na lastno odgovornost.  

Zaradi zavarovanja priporočamo članstvo v planinskem društvu, vendar ni pogoj.

Dejavnost je namenjena izključno članom DCA Ljubljana (veljavno članstvo).

Bodite točni!

Prijave tokrat zadnjič takole, naslednjič bo prijava urejena enotno preko vseh DCA centrov: do četrtka, 9. 3. 2023 do 19:00 ure Franci SMS 031 281 000 ali po E-pošti franci.hrastar@madmax.si

  Pohod bo vodil prostovoljec in član DCA Ljubljana Franci Hrastar.

Vljudno vabljeni!

Dodaj odgovor