21. Festival za tretje življenjsko obdobje 27. september 2022 Cankarjev dom

Prvi dan festivala je bil poln smeha, druženja in presenečenj. Na slavnostni otvoritvi smo prejeli Priznanje za izjemen doprinos k razvoju Festivala za tretje življenjsko obdobje. Zahvala, da smo si prislužili priznanje gre vsem prostovoljcem, ki ste pripravljali nastope in delavnice; članom, ki nastopate in vsem tistim, ki si svojo podporo pokažete z ogledom nastopov.

Dopoldne smo nadaljevali z ustvarjalno delavnico, ki jo je pripravila prostovoljka Branka. Mimoidočim je pokazala, kako z zgibanjem dekorativnega papirja izdelajo lično darilno embalažo in denarnice. Gospa Branka je poskrbela tudi za video posnetke in fotografije, da si bomo lažje zapomnili te lepe trenutke.

Gospa Marjana je pripravila delavnico risanja mandal, obiskovalce je očarala in navdušila s potrpežljivostjo in širokim spektrom znanja. Gospod Janez je sodeloval na okrogli mizi, tema razprave je bila: Kakšne spremembe bi morala prinesti digitalna preobrazba v življenja starejših oseb in ranljivih skupin? Janez je odlično predstavil ovire s katerimi se soočamo in potrebne spremembe za odpravo le teh.

Pestro dogajanje pa je bilo tudi na odprtem odru. Nastope DCA je otvorila skupina Plesne telovadbe iz DCA Tržaška. Plesno telovadbo vodi Sara Dalila in tudi tokrat je bil nastop energičen. Kmalu za njimi je občinstvo navdušil Pevski zbor Livada, pod vodstvom zborovodje Jožice Volk so zapeli venček ljudskih pesmi. Med nastopom pa sta jih s plesnim nastopom presenetila Sara Dalila in Andrej, zaplesala sta valček. Današnje nastope smo zaključili z nastopom Dramske skupine Božekako, predstavili so se z enodejanko Analfabet. Vsem prostovoljcem, nastopajočim in obiskovalcem hvala, ker z nami soustvarjate zgodbo DCA.