10. obletnica DCA Rudnik

16. oktobra 2023

»DCA… moj novi dragi dom. Vse sem našla: gozd, naravno okolje, prijateljice, druženje, dobro voljo, telovadbo….Klepeti zdravi….Vse kar potrebujemo.«

Za nami je enkratno praznovanje 10. rojstnega dne našega centra – centra DCA Rudnik. Kot deset-letniki si privoščili, biti nekoliko otročji, svojeglavi, saj smo na pragu najstništva in melanholični kot pritiče našim generacijam. Veseli me, da smo praznovali v krogu prijateljev in da smo se v programu, ki smo ga za pripravili, povezali z mladimi, malo manj mladimi, znanimi in tistimi, ki to nekoč še bodo, vsem pa je bilo skupno dobro srce in prešeren nasmeh. Pripravili smo tudi tri razstave: slikarska razstava umetnikov pod vodstvom prostovoljca Milana Šubica, razstava mandal risark pod vodstvom prostovoljke Bernarde Lebar in razstava kvačkanih izdelkov gospe Ljubinke Drino.

Nastopajoči: Skupina Glasbenih uric pod vodstvom Olge Weissbacher, recitatorji: Antonija Hladnik, Jožica Šubic, Zdenka Pernarčič in Drago Cencič, Pevski zbor DCAdur ob spremljavi Tria Klas, ter gostje iz Glasbene šole Rakovnik, Stiški kvartet in ena in edina Nina Pušlar, ter obiskovalci smo se povezali v eno bogato kulturno druženje, ki smo ga zaključili s pesmijo: Prijatelji, ostanimo prijatelji.

Prvih deset let je za nami, gremo naproti naslednjim desetim in se veselimo novih poznanstev, novih projektov, novih sodelovanj, novih izzivov, z roko v roko s starimi obrazi, znanci in prijatelji. Hvala vsakemu posebej in vsem skupaj, da soustvarjamo skupne zgodbe in spomine.

»Ti ljubljanski centri DCA so pravi balzam za dušo, kjer najdem sprostitev, se napolnim z energijo, ki jo sevajo zaposlene in udeleženci dogodkov. »